Spoznaj samega sebe

Videti sebe kot to kar zares smo ter čutiti vso ljubezen, ki jo nosimo v sebi, je nekaj najbolj veličastnega, najbolj izjemnega kar lahko podarimo sebi.

Odkrivati samega sebe je najbolj navdihujoča stvar, ki nam jo podarja življenje. Noben drugi človek, ti ne more biti tak navdih, kot si lahko navdih sam sebi. Počasno odstiranje vseh linij ali energij sebe je fenomenalen proces, skozi katerega se lahko naučimo največ. In to o sebi. Temu sama pravim tudi zdravilni oziroma očiščujoči proces. Proces, ki nam skozi življenjske okoliščine kaže, kaj vse se “moramo” naučiti, da bomo ponovno spoznali ali odkrili sebe. Da vsako izogibanje sebi pelje v slepo ulico. Če si prestavljate, da je ta ulica vpeta med tri visoke stolpnice, ki so povezane med seboj, kjer med tremi stenami obtičimo in iščemo izhod, na vse možne načine, le da ne bi šli nazaj po isti poti. Ker ne želimo vsega tega ponovno doživljati. Kaj pa če odgovor le leži v tej smeri.

V situacijo, med tremi stolpnicami, druge izbire ravno nimamo. Kar nam življenje tudi pokaže. Ali tam obtičimo ter si razbijamo glavo ali pa odločno stopimo na isto stezo življenja in se soočimo s tem kar je.

Kaj pa, če je ta prehojena pot tista edina prava pot za nas, ki nas pelje do resnice. Resnice nas samih. Ter ne v izogibanje pred njo, kjer ostajamo v občutkih ujetosti. Nekako vsi vemo, da če neke situacije, ki te je iztirila ali vrgla iz ravnovesja, nisi dojel, boš moral ponovno čez vse to. Mogoče na drugačen način, ki pa bo v tebi vseeno prebudil iste občutke, kot že mnogokrat prej. In ko se boš že ne vem kolikokrat vprašal, zakaj se mi iste zgodbe znova in znova ponavljajo, boš, če boš odprt, dojel resnico. Resnico, da si se dejansko skrival za vso to bolečino, ki so jo sprožile določene situacije ali ljudje. Ter da so vse te situacije in ljudje, le tisti, ki te želijo opomniti, da s seboj ne delaš lepo. Da sebi v resnici, ne privoščiš sreče, veselja. Da sebe ne postavljaš na prvo mesto v svojem življenju.

Po tem spoznanju, se bo začel tudi proces nečesa novega v tvojem življenju. Močna želja po spremembi te bo poklicala, ker ko bo tisti kupček neresnic o sebi preveč velik, da ga sploh ne boš želel gledati kaj šele čutiti. Takrat bo padla odločitev. Odločitev zase. Da ne želiš več tega. Odločitev bo prinesla željo po spremembi. Spremembi pa bo sledilo zadovoljstvo. Zadovoljstvo, da smo sami sebi rekli DA. Da smo sebi odprli okno in vrata :). Skozi katera lahko zadihamo in hkrati stopimo v svoj novi svet. Kjer nas trni iz okolice ne bodo več boleli tako močno kot včasih, ker sedaj bomo izbrali sebe in s tem življenje, ki nas bo vodilo, do najboljše verzije sebe. Ker globoko v sebi vsi vemo kaj je ta verzija sebe, samo odločiti se moramo, da ji sledimo. Takrat bomo rekli hvala življenju, ker točno ve kam nas mora peljati, da bomo našli sebe. Hkrati pa se bomo zahvalili sebi, ker zaupamo v to kar nam življenje ponuja. Hvala z velikim H. 

Z ❤

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s