Popolnost

Ko sta se rodila moja otroka, je bila ena od prvih stvari, ki sem ju opazila pri dojenčkih, kako popolni so. Čista neizmerna ljubezen in popolnost v vseh oblikah. Hkrati pa se mi je skozi čas začela vse pogosteje pojavljata misel, hm saj jaz sem bila tudi enkrat takšna. Popolna. Zakaj so me potem prepričali, da popolnost na tem planetu ne obstaja. Saj veste tisti rek: “Noben ni popoln.” To sem velikokrat slišala v času mojega odraščanja (in še vedno ga). S tem pa se mi je porajala misel, hm če noben ni popoln, potem tudi jaz nisem. Hkrati pa tudi želja, kaj pa, če bi postala popolna. Kako lahko postaneš nekaj kar si že. Le tako, da tega ne vidiš. Ne vidiš, da si v resnici popoln točno takšen kakršen si, ker se tak že rodiš.

To popolnost sem potem začela iskati v svetu okoli sebe. Najprej v naravi. Bilo je, kot, da sem jo ponovno odkrila. Sedaj opazim barve, oblike, vonjave, čistost, globoko mirnost itd., ki mi jo daje narava. Našla sem tudi globoko sočutje do sebe in ljubezen, ki si je tako močno želela ven iz oklepa. Hkrati pa sem pri vseh ljudeh začela iskati neko popolnost. Verjeli ali ne, pri vsakomur jo lahko najdem. Sploh, ko sem čustveno dobro. Ko čutim ljubezen v sebi. Takrat je svet res lep. Nekako tako, kot, da si zaljubljen, vendar vseeno bolj prizemljeno 😀 Trenutno se mi zdi, to najboljša primerjava, da lahko skupaj z menoj začutite kaj meni pomeni popolnost.

Popolnost težko vidimo takrat, ko smo ranljivi, žalostni in jezni. Vse je v redu s temi čustvi, le da takrat tudi sebe ne vidimo lepe, ljubezni vredne ipd. Ko se zataknemo v teh čustvih, nam gre marsikdo prav na živce. Smo jezni in o temu človeku govorimo samo še z jezo. Takrat res ne moremo videti nič dobrega. Če vam sedaj rečem, da je ta človek lahko naš največji učitelj, bi vam bilo celo vseeno ali celo bizarno. Vendar resnica je taka. Če bi odmaknili vsa ta čustva in na stvar pogledali iz čisto druge perspektive. Na primer, kot da te osebe sploh ne poznate in ste samo opazovalec. Zunanji opazovalec, ki gleda prizor neke situacije z vami in to osebo. Mislite, da boste v tem primeru videli več, kot takrat, ko ste čustveno vpleteni v situacijo? Takrat boste zares opazili tudi sebe. Postalo vam bo jasno kakšno ogledalo vam kaže ta druga oseba.

Soočili se boste s tem, ko boste pripravljeni na to. Takrat se bo vse sestavilo kot manjkajoči košček sestavljanke, ki ste ga iskali povsod. Dojeli boste, da je bil vedno v vas. Popolna igra življenja vam bo pokazala, da vse kar se vam dogaja, resnično rišete sami. Ste slikar svojega življenja, lahko ste tudi pisatelj ali pa igralec. Vseeno je. Izberite tisto, kar vam najbolj ustreza, ker tako, boste sebi dali svojo popolnost. Popolnost neizmerne ljubezni do sebe, ki jo tako močno odrivate stran. Vendar nič ne pomaga. Karkoli boste naredili, vedno ampak res vedno se bo vrnila ta ljubezen. Tako, da vam bo življenje pokazalo, kje se nimate radi.

In ko se boste soočili s to točko bolečine, teže, žalosti v sebi. Boste postali bolj veseli, bolj svobodni, bolj srečni itd. Tako boste videli veliko popolnost v tistemu kar na prvi pogled niti malo ne zgleda popolno. Ne boste se več ukvarjali z energijo drugih ljudi do vas, ampak svojo energijo do njih. Prvo boste vprašali sebe, zakaj me ta človek resnično vznemiri. Čeprav se bo ta človek npr jezil na vas, boste poiskali odgovor v sebi, zakaj se še vedno ukvarjate z jezo, zakaj vas to vznemiri, če je to njegova energija. Postavili si boste vsa prava vprašanja in nanje tudi dobili odgovor. Ampak samo, če ste se odločili, da jih boste videli, slišali itd. Vse se skriva v odločitvi. Odločitvi zase. Enako je z popolnostjo ali se jo odločite videti, doživeti ali pa ne 🙂

Z ❤

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s